8 Augusti 2014
Efter tävlingsuppehållet under juli ser vi nu fram mot en väldigt spännande månad med en ny tävling under varje helg, varav kulmen är när vår bana står värd för Skandia Tour Regional 2014 den 23-24 aug. Givetvis är det väldigt tillfredställande att veta att vår golfbana i nuläget håller väldigt hög kvalité och som därmed bidrar till goda förutsättningarna att anordna tävlingar på banan.

För oss greenkeepers som jobbar på banan så är vi extra stolta över de många positiva kommentarer som både våra medlemmar men även många grenfeegäster bidrar med, "..vilken grymt fin bana ny har, underbar utsikt, spännande och roliga greener med en hel del tuffa flaggplaceringar.., hit kommer vi gärna igen! "

Väl mött på banan!
Ferry Einarsson
Head Greenkeeper, Svalövs GK
 

21 Juli 2014
Den svenska högsommaren när den är som varmast! Vi har nu haft en period av extrem värme med mycket sol men även relativt mycket vind som frestar lika mycket på er golfare som på växtligheten på banan som nu bitvis är extremt torr. På grund av den extrema värmen så kommer periodsvis bevattningen gå igång under dagtid, detta för att "kyla ner greengräset" och minimera tork/värme skador.

Greenerna är trots värmen i väldigt god kondition och detta har resulterat i allt mer positiv kritik av greenkvalitén och vår golfbana, som nu är i en mycket god kondition. Vi är glada att se att allt jobb som lagts på golfbanan samt förvärvet av en strykjärnsvält har gett det resultat som vi eftersträvat med en banan i kanonskick, med ännu bättre bollrull och snabbare greener!

Vi ses på banan!
Ferry Einarsson
Head Greenkeeper, Svalövs GK

23 Juni 2014
Det växer så det knakar överallt, vilket gör att vi jobbar på högvarv för att hålla banan i ett fint skick. Vi är även glada för att nu ha möjligheten att prova och utvärdera ett eventuellt nytillskott i vår maskinpark en sk "strykjärnsvält". Så om ni ser oss åka på tvären över våra greener, så är vi ute med "strykjärnet som precis som namnet antyder "stryker över/vältar" greenytan så att den blir jämnare, fastare och på köpet så ger den även en längre bollrull dvs "snabbare greener".

Ferry Einarsson
Head Greenkeeper, Svalövs GK
 

Vita fina gräsrötter en dryg decimeter ner i greenen (27 feb 2014) Vita fina gräsrötter en dryg decimeter ner i greenen (27 feb 2014)

18 Maj 2014

Vi har under ett par veckors tid fått väldigt mycket nederbörd på golfbanan. Regnet var välbehövligt eftersom det varit väldigt torrt under en period. Med regnet och värmen så har även tillväxten kommit och en del golfare har säkert upplevt det när man tagit vägen genom vår väldigt sega, svårletade och tuffa Ruff, som desvärre växte ifrån oss och blev svår att sköta i det ihärdiga regnandet. I slutet av veckan så kom solen och vi har mer eller mindre hunnit komma i kapp med rufflklippningen. 

Vi kommer under nästa vecka (v.21) att djuplufta våra greener. Detta inleds med vertikalskärning på måndag och därefter luftning samt dressning av greener. I samband med detta (måndag tom onsdag) så förekommer viss störning omkring greenområdet och vi kommer periodvis att blockera spel mot ordinarie green, varvid spel då sker mot vintergreen. Djupluftningen är ett måste för att förbättra och fortsätta jobbet med att återställa ett fungerande biologiskt mikroliv i hela växtbädden på djupet och därmed förbättra gräsets motståndskraft gentemot torkstress och sjukdomar. I det långa loppet det enda sättet att få en markant förbättrad greenkvalite.


Ferry Einarsson
Head Greenkeeper, Svalövs GK
 

23 April 2014

Under veckan så jobbade vi hårt med att förbättre spelkvaliten på greenytan genom årets första kraftiga vertikalskärning samt en rejäl dressning. Detta är ett arbetsprojekt som tar många arbetstimmar och två långa dagar att genomföra. De moment som innefattas är: 1# klippning av green, 2# Vertikalskärning av greenen 2 ggr, 3# återigen klippning av green, 3# dressning (lägga ut sand), som måste "torka" innan det sista och momentet sker 4# borstning av greenen, för att jämna ut och borsta ner sanden i alla ojämnheter som finns på greenen.  Givetvis innebär det initialt att greenerna "under bearbetning" är något olika, kan ha upplevas tröga och ha sand på sig, men efter ett par dagar så är resultatet jämnare, fastare och snabbare greener.
Efter allt jobb med att få jämna fina greener som alla njuter av att putta på, är det väldigt tråkigt att upptäcka en ökning av olagade nedslagsmärken på greenen. För allas trevnad, laga ert nedslagsmärke!


Ferry Einarsson
Head Greenkeeper, Svalövs GK

18:e Green dressad
18:e Green nyborstad


20 mars 2014

Under veckan så har marktemperaturen stigit rejält vilket har fått till följd att hela golfbanan börjat grönska. Röjningsarbetenena kring stengärden, vattenhinder och träddungar som pågått fram tills nu börja bli klara.

Nu påbörjas arbetena att höja spelytornas kvalite vilket inleds med kraftiga dressningar och vältning på vissa delar av banan. Periodvis så kan det finnas mycket dressmatrial framförallt kring greenområdet och vi ber om överseendet för eventuella besvär som detta medför.

Nu när sommargreenerna är öppna så ber vi golfaren att vara extra uppmärksamma på att nedslagsmärken, det är fortfarande förhållandevis låg tillväxt på greenen så skadorna består länge om dessa inte åtgärdas.


Väl mött på golfbanan!

Ferry Einarsson
Head Greenkeeper, Svalövs Gk

9 dec 2013

Stormen Sven som var på besök i samband med helgen medförde ett tillfällig stänging av banan pga av den hårda vinden och blixtbesöket av snön. Helgens nederbörd, har återigen medfört en fläckvis blöt och mjuk bana. Men vintergreenerna är i spel och så länge det är milt väder medför detta inga problem. Tänk dock på att om det blir frostnätter igen så är banan känslig att beträda innan frosten släppt. Kolla gärna med receptionen om ni är osäkra.


Ferry Einarsson
Head Greenkeeper, Svalövs GK

29 okt 2013
Vi har njutit av banans kvalité nu de sista månaderna och det kan vi givetvis fortsätta med. Förberedelserna är dock igång för att säkerställa en bra kvalité även vid starten av nästa säsong. Tänk på att de senaste veckornas rikliga nederbörd har gjort banan delvis blöt så undvik, om möjligt att passera dessa områden. Regnet medför givetvis också att greenerna är förhållande mjuka och känsliga för nedslagsmärken. Gräsytan kompakteras och rotzonen skadas i ett nedslagsmärke och om inte nedslagsmärket lagas ger skadan ett perfekt angreppstillfälle för patogener (sjukdomar) att få fäste. Om något av ovanstående arbete skulle upplevas som störande ber vi er ha överseende med detta. Påhälsningen av stormen Simone gör att det finns en del röjningsarbete att jobba med men på det stora hela klarade vi oss bra.

Ferry Einarsson
Head Greenkeeper, Svalövs GK

9 september
Vi kommer under vecka 37 jobba intensivt med våra greener. Detta innebär en kortare väntan på dessa hål och då finns provisorisk green att tillgå. En del restmaterial kommer också förekomma på och runt greenerna. Vi ber om överseende med detta under denna period.

Ferry Einarsson
Head Greenkeeper, Svalövs GK
 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Aktuellt

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2016 på Svalövs Golfrestaurang, lördagen den 12 mars 2016 klockan 13.00
Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets- och förvaltningsberättelse, revisionsberättelse och valberedningens förslag samt inkomna motioner med styrelsens yttrande kommer senast en vecka före årsmötet att finnas tillgängliga på klubbens hemsida, Svalovsgk.se eftersom kansliet numera är stängt.
 

Styrelsen, Svalövs Golfklubb

För möteshandlingar klicka här

Läs hela inlägget »
Vintergolf 2015-16